خدا یا در لحظه نبودنم غافل از من نبوده ای
و من در لحظه لحظه بودنم به یادت نبوده ام

روغن صنعتی !!!بازگشت به طیبات
ثبت شده در تاریخ 08-بهمن-1394 -- تعداد بازدید : 855 بار

 

اگر چه ممکن است از خواندن متن زیر خسته شوید، ولی مفید است!

یکی از مواردی که در این چند دهه ی اخیر وارد سبد کالایی ما شده است، بحث روغن های صنعتی و کارخانه ای است. که قبلا به شکل جامد و امروزه مایع آن را می بینیم.

حقیقت و ماهیت این روغن چیست؟ و آیا استعمال همه ی روغن ها مضر است یا خصوص این روغن ها؟ و .......

حرف و حدیث ها در بحث روغن زیاد است و آنچه امروزه به عنوان ملاک خوبی و بدی برای آن مطرح می شود، ترانس بالا و پایین و..... است.

ولی ما برای فهم حقیقت، از یک راه قابل فهم برای همه، بحث را پیگیری می کنیم.

چند مطلب قابل تأمل است؛

1.ادعا می شود که مثلا روغن ذرت یا سویا ..... هستند؛ در حالی که وقتی ذرت (بلالی) را در دست فشار می دهیم، ممکن است آب و شیره ای از آن خارج شود، ولی چیزی به نام روغن مشاهده نمی کنیم. همچنین در مورد سویا (دو نوع آن)؛ مگر اینکه ادعا شود سویا نوع سومی داریم که دانه ی روغنی باشد.

2.اگر کسی مطالعه ای در کتب طبی قدیم، داشته باشد، بیماری هایی مثل سرطان، سکته و حتی دیابت (به نام دیابتیسم یا ذیابتیسم) را مشاهده می کند ولی اصلا اسمی از بیماری کبد چرب پیدا نمی کند..... و این به معنای این است که بیماری مستحدث است که سابقه نداشته است...... ممکن است عامل هایی را برای آن بشمارند ولی طبق تحقیق، این به خاطر استفاده از روغن هایی است که مولکول های آن به گونه ایست که کبد نمی تواند آنها را تحلیل کند و به اصطلاح بشکند. به خلاف روغن های طبیعی که در گذشته هم بوده است ولی از این بیماری خبری نبوده؛ چون چنین سختی مولکولی در ساختار روغن های طبیعی وجود ندارد.

3.در مورد آفتابگردان، اگر وزن پوسته و تفاله ی مغز آن را از وزن مجموع آن کم کنیم، یک چیزی در حدود یک چهارم وزن آن روغن است نه بیشتر. حال برای یک کیلو روغن، حداقل به چهار کیلو تخم آفتابگردان نیاز است.....  حساب کنید: با قیمت خرید عمده ای آفتابگردان، قیمت یک کیلو روغن آن چقدر می شود؟! (مطمئناً کمتر از 10 الی 14 هزار تومان نمی شود) در حالی که یک کیلو روغن کارخانه ای آن، بسیار کمتر از این مقدار است!!!

4.عده ای از محققین و اطباء، ادعا دارند که این روغنها، روغن طبیعی از گیاه نیست بلکه اساس آن پارافین صنعتی است (که حتی بعضی ادعا کرده اند که از مواد نفتی درست شده است) و این سبب قیمت پایین آن نسبت به حالتی است که اگر طبیعی بود.... ما این روند را امروزه به راحتی در خیلی چیزهای دیگر می بینیم؛ مثل سرکه های صنعتی (که از انگور گرفته نمی شود بلکه نوعی اسید است به ادعای شباهت این اسید با سرکه ی طبیعی؛ و همچنین در مورد آبلیمو و.....)

5.یکی از دوستان ما، دستگاه کمپرسور سرد (جهت روغن گیری دانه های روغنی) دارد و با بالاترین راندمان روغن دانه را میگیرد..... قیمت عمده ای روغن آفتابگردان (طبیعی) که ما از او تهیه می کنیم، بالای 14 هزار تومان است.

6.یک کارخانه روغن نباتی نزدیکی منزل ما است..... مرتب بوی بسیار متعفن و بدی از آن تا کیلومترها به مشام می رسد.... اگر این روغن صد در صد طبیعی باشد، نباید بوی متعفنی از تولید این محصول خارج شود.... و این بو، دلیل بر ماهیت منفی این محصول موجود در بازار است. (استاد ما از قول یکی از رانندگان تانکرهای بزرگ اینچنین نقل می کرد: ما گازوئیل حمل می کنیم به سمت بندر و در برگشت، روغن می آوریم. از او پرسیده شد: که چطور این تانکر را شستشو می دهید (برای پر کردن روغن)؟ راننده در جواب گفت: آن قدر این روغن بوی بد می دهد که ما نمی توانیم نزدیک ماشین شویم. برای همین تانکر را گذاشته و فرار می کنیم تا وقتی که پر شود و درب آن را ببندند. و وقتی که این روغن را وارد کارخانه روغن نباتی می کنیم، سه مرحله تصویه می شود تا وارد بطری شود.... شاید بوی کارخانه روغن هم از همین باب باشد)

یک بار شخصی روغن مایعی برای ما آورد(اگر الآن نزد ما بود، حتما عکس آن را میگذاشتم).....

وقتی قسمت ترکیبات آن را خواندم، مطلب بسیار جالب و خنده داریمشاهده کردم:

ترکیبات: روغن آفتابگردان ⁩یا سویا

چیستان: چرا کارخانه تعبیر "یا" کرده است؟(مگر بطری مشخص نبوده که از چه روغنی پر شده است؟)

جواب: یک احتمال این است که کارخانه، دو روغن آفتابگردان و سویا داشته و بطری ها با هم اشتباه شده است و برای اینکه صداقت به خرج دهند، نوشته اند: آفتابگردان یا سویا، تا خدای نکرده دروغی رخ ندهد!!!

احتمال دوم هم این است که اساسا از هیچکدام این دو نباشد و چیز دیگری است (همان پارافین مصنوعی) که شباهت به یکی از این دو گیاه دارد.....

قضاوت با شما.......


ما فعلا در مقام بیان، اشکالات و انحرافات غذایی هستیم که در طول ده ها سال در مدل غذایی ما رخ داده است........

این که حال باید برای برون رفت از این فضا و خطرات آن و حل و رفع مشکلات چه کرد، مطالبی است که انشاء الله در آینده به آن می پردازیم.

لازم به توضیح است که بعضی وقتها یک مساله بعد از مدتی کاملا کنار میرود و بحثي پیرامون ان موضوع صورت نمی گیرد.

مانند گذارشی که چندین سال پیش از تانکرهای حمل گازئیل که در برگشت از بندر روغن برای کارخانه های روغن نباتی در داخل کشور می اوردند.

حالا هم روغن پالم که روی غالب بطریهای روغن جزو ترکیبات است و سمی بودن ان هم کاملا محرز است.

از سایت مراکز علمی ایران در مورد روغن پالم تحقیق کنید.

مطلب اخر اینکه تفاوت روغن مایع و جامد در چه چیز بود لطفا خودتان تحقیق کنید.

جای این سوال هست و ان اینکه با توجه به این نکته که روغن موجود(اعم از مایع،جامد و نیمه جامد) معلوم نشد از چه گیاه یا دانه ی روغنی گرفته میشود. ایا روغن برای بدن نیاز هست یا نه؟اگر نیاز است چه روغنی و چه مقدار اگر نیاز نیست چرا بطور کلی روغن جمع اوری نمی شود؟باتوجه به اینکه تولید روغن مصرفی هنوز برای کشور مقدور نمی باشد.

بالاخره روغن برای بدن ما لازم هست یا نه و چه مقدار؟

در طب اسلامی یا سنتی از روغن به شکلهای مختلف و انواع مختلف اعم از گیاهی و حیوانی استفاده میشد.مثلا روغن زیتون هم برای خوردن و هم مالیدن به بدن، روغن بادام برای از بین بردن چروک صورت،روغن فندق برای رفع سرفه،روغن بنفشه برای مالیدن به بدن،روغن کنجد برای خوردن و درمان سردرد( چکاندن در بینی) روغن سیاهدانه برای مالیدن به بدن و روغن زرد یا روغن کره هم به عنوان غذا هم به عنوان دوا این گوشه ای از خواص روغن در طب ستتی اسلامی ایرانی است


لینک کانال :  https://telegram.me/tayeba 

بخش نظرات
روزشمار فاطمیه
روزشمار غدیر
روزشمار محرم عاشورا