خدا یا در لحظه نبودنم غافل از من نبوده ای
و من در لحظه لحظه بودنم به یادت نبوده ام

قواعدی کلی در مورد ترکیب در خوردنبازگشت به خوردنیها و آشامیدنیها
ثبت شده در تاریخ 08-بهمن-1394 -- تعداد بازدید : 849 بار

قواعدی کلی در مورد ترکیب در خوردن:

چنانکه قبلا اشاره شد خوردن بعضی از غذاها با بعض دیگر استفاده نشود، و ترکیب آنها موجب بیماری می‌شود لذا نباید با هم خورده شوند از جمله:

خوردن دو غذای سرد و خشک با هم (مانند: سرکه با برنج که موجب دل درد و گاهی قولنج (انسداد روده‌ی بزرگ) می‌گردد.)

خوردن دو غذای گرم با هم (مانند: گوشت جوجه کبوتر و سیر که موجب تولید خون غلیظ می شود، یا خوردن سیر و پیاز با هم که هر دو گرم و خشکند.)

خوردن دو غذای سرد با هم (مانند: خیار وکشک، که خصوصا در فصل سرد موجب سردی روده می شود؛ خوردن خیار و گوجه با هم که امروزه بسیار رایج است.)

خوردن دو غذای چرب با هم (مانند: مغز گوسفند و کره صحیح که موجب ضرر رساندن به دستگاه گوارش می شود)

خوردن دو غذای سریع الفساد (مانند: شیر و خربزه که موجب مسمومیت می شود)

جمع بین غلیظ و لطیف که باعث فساد در هضم و ایجاد سُدّه در مجاری کبدی می شود (مثل فندق که غلیظ است با بادام که لطیف است. یا مثل امروزه که غذا، سالاد و میوه را پشت سر هم استفاه می کنند)

همچنین خوردن شیر با ترشی‌ها و یا ماهی صحیح  نبوده وموجب بیماری هایی مثل جذام و برص و قولنج می شود.

در مورد ماست نیز گفته‌اند که اگر با ترب خورده شود موجب درد معده و روده می شود و اگر با گوشت پرندگانی مانند مرغ خورده شود، جمع بین غلیظ و لطیف است.

ماست با گوشت قرمز نیز در بدن سم تولید می‌کند.

نکته: همچنانکه قبلا هم گفته شد، بهترین و مطمئن ترین راه، خوردن تنها و تنها یک غذا (به معنای عام) است و پس از هضم آن و احساس گرسنگی، خوردن غذای دیگر است.

 

ذکر این نکات به این معنا نیست که اگر کسی یک بار دو غذای ناسازگار با هم را خورد حتماً بیمار ‌شود، بلکه به تناسب قوای بدن‌ و مزاج‌ افراد متفاوت است؛ بعضی به خاطر قوای بدنی ومزاجی که دارند موارد خلاف قاعده در غذا خوردن را انجام می‌دهند و ظاهراً مشکلی هم برایشان پیش نمی‌آید، ولی همانطور که گذشت برای حفظ سلامتی و جلوگیری از به خطر افتادن آن لازم است عادات غذایی صحیح داشته باشیم چون برهم زدن عادت نامناسب در زمانی که دچار مشکل شده ایم دشوار و بعضا غیر ممکن است.

وبعضی از ترکیبات و غذاها به تدریج ضرر می رسانند مانند انواع فسد فودها و بسیاری از غذاهایی که با ریشه ی غربی وارد ایران شده وبدون برسی در مورد ترکیب آنها وارد چرخه ی غذائی مردم شده و به تدریج  منشاء بسیاری از مشکلات فعلی شده اند، مداومت بر این غذا ها قطعا در دراز مدت آسیبهای جبران ناپذیری برجای می گذارد. در این خصوص، باید در مورد تغییرات اساسی که در این صد سال اخیر در سبد غذایی ما رخ داده است، بحث مبسوطی کنیم. انشاء الله



لینک کانال :  https://telegram.me/tayeba 

بخش نظرات
روزشمار فاطمیه
روزشمار غدیر
روزشمار محرم عاشورا