خدا یا در لحظه نبودنم غافل از من نبوده ای
و من در لحظه لحظه بودنم به یادت نبوده ام

پنیربازگشت به خوردنیها و آشامیدنیها
ثبت شده در تاریخ 30-بهمن-1394 -- تعداد بازدید : 591 بار

 

پنیر،دو مطلب در مورد ان گفته شده

اول آنکه پنیر را به تنهایی نخورید بلکه ان را با گردو استفاده کنید.

دوم آنکه پنیر را صبح استفاده نکنید چون اگر سردی آن غالب شود انسان را در طول روز کسل می کند . بلکه پنیر را در شب مصرف کنبد که اگر هم سردی آن غلبه کند انسان خواب راحتی خواهد داشت.

این قاعده را می توان به تمام لبنیات تعمیم داد . واصلا می توان این قاعده را درست کرد که خوردن سردی جات و غذاهای مرطوب در صبحانه مناسب نیست.


طبیعت پنیر اگر تازه باشد سرد و تر و اگر کهنه باشد سرد و خشک است.

به هر حال سردی جزو ثابت پنیر است.

آبی که پس از مایع کردن پنیر از آن جدا می شود اب پنیر است که به عربی به آن ماالجبن می گویند.و چون اجزای پنیری ان جدا،شده است فوق العاده لطیف بوده علاوه بر ان خاصیت غذایی دارد.

در گذشته برای خمیر از این اب استفاده می کردند.

گاهی هم در آبگوشت یا بعضی از آشها استفاده می شد.

از عجایب روزگار آنکه عده ای از ان قرص یا پودر ساخته اند.که کاملا ماهیت ان تغییر کرده و تنها اثری که دارد پر شدن جیب سود جویان است.

کره و روغنی که از ان میگیرند.

رطوبت آن فوق العاده بالا است. وبا توجه به کمی حرارت کره برای سوداویها بسیار مفید است.

به طور کلی فراورده های لبنی غالبا دارای سردی و رطوبت هستند. و به خاطر داشتن رطوبت آنهم نه مثل آب که سریع دفع شود برای سوداویها مورد سفارش است . بقیه ی مزاجها هم به نسبت مزاج، درجه ی ان، منطقه ی جغرافیایی و فصل می توانند نوع لبنیاتی را که دوست دارند استفاده کنند.

آخرین نکته:

بحث ما در مورد مواد غذایی طبیعی هست. نه مصنوعی آن!

به عنوان مثال یکی از کارخانه جات روی سطل ماستی که تولید کرده بودند . نوشته بود(تنها ماست بدون شیر خشک در ایران) همین مطلب متهم کردن خود و دیگر کارخانه ها هست .  علاوه بر آن به دیگر محصولات هم نمی توان اعتماد کرد مضاف برآنکه لبنیات آنها با نوع خانگی یا کارگاهی بسیار متفاوت است. هم از لحاظ مزه ، شکل ظاهری، ماندگاری و اثر گذاری آن بر بدن پس در استفاده از لبنیات توجه داشته باشید از لبنیاتی های پر سابقه لبنیات خود را تهیه کنید که بدانید واقعا لبنیات است و چه مصلحی نیاز دارد . والا مانند پنیر کارخانه ای معلوم نیست . مصلحش گردو باشد. امکان دارد با گردو ضرر هم داشته باشد 


 

روش تهیه ی پنیر:

شیر طبیعی (نه پاکتی) را می جوشانید و سپس به اندازه ی نیاز، سرکه ی انگور طبیعی (نه سرکه ی کارخانه ای و صنعتی) به آن اضافه می کنید (به عنوان مثال برای 7 کیلو شیر، یک لیوان سر خالی سرکه) و شروع به هم زدن می کنید تا شیر حالت بریدن پیدا می کند. سپس آن را داخل پارچه ی سفیدی ریخته و مقداری نمک به آن اضافه کرده و اطراف پارچه را بالا کشیده و به صورت آویز قرار داده (حدود 20 دقیقه) تا محکم شود. سپس آن را که به شکل گلوله ی توپ شده است، برش داده و داخل آب نمک (و سبزی های معطر خشک مثل نعنا بسته به ذائقه و میل اشخاص) می گذارید. و به مرور استفاده می کنیم.

آن پنیری که در کتب قدیم طبی و همچنین در روایات به خوردن آن اول ماه قمری سفارش شده و دارای آثار و خواص فراوانی است، همین پنیر است.

آنچه که امروزه به عنوان پنیر به شکل کارخانه ای در تمام مغازه ها عرضه می شود، این پنیر نیست و روش تهیه ی آن هم این نیست. بلکه تمام شیر به شکل پنیر با ترکیبات شیمیایی درست می شود و به قرص هایی که معمولا از خارج وارد کشور می شود و ماهیت آن مشخص نیست. و تمام شیر، تقریبا تبدیل به پنیر رایج می شود (مثل ماست). در حالی که در روش واقعی و صحیح پنیر (که ذکر شد) 7 کیلو شیر، یک کیلو پنیر می دهد و بقیه ی آن هم ماء الجبن (آب پنیر) است که دارای خواص فراوانی است که در کتب به آن اشاره شده است.

البته در روش مذکور، به جای سرکه ی انگور، ماده ای که از شیردان بچه ی گوسفند آغوز خور، استفاده می شود که آن هم دارای خواص مختص به خودش است.

این پنیر، یکی از بهترین غذاها برای اشخاص گرم مزاج (صفراوی و دموی) است و مزاج های دیگر، بهتر است با مصلحش (گردو) بخورند. 


لینک کانال :  https://telegram.me/tayeba 


بخش نظرات
روزشمار فاطمیه
روزشمار غدیر
روزشمار محرم عاشورا